ANP16 jan '13 09:44

'Hogere impairments nodig bij SNS'

AMSTERDAM (AFN) - Het bedrag dat moet worden afgeschreven op SNS-tak Property Finance om een zogenoemde bad bank te creëren, is mogelijk veel hoger dan verwacht. Dat concludeert Rabo woensdag in een rapport.

Het effectenhuis refereert aan een artikel in het Financieele Dagblad (FD), waar ingewijden stellen dat er ,,1,2 tot 1,8 miljard euro aan impairments'' bij Property Finance nodig is. Rabo rekende zelf op 0,7 miljard euro.

Rabo wijst er ook op dat er nog twee slechte scenario's overblijven voor beleggers, als de drie grote banken (ING, ABN Amro en Rabo zelf) geen kapitaal mogen injecteren in de bad bank. Deze scenario's zijn een grotere kapitaalinjectie door de overheid waardoor er flinke verwatering optreedt of het verkopen van de verzekeringsactiviteiten.

Verwatering

Dat laatste resulteert eveneens in verwatering, omdat met de opbrengst de overheid niet terugbetaald kan worden. ,,Dat zal waarschijnlijk moeten gebeuren in aandelen'', aldus Rabo.

Het effectenhuis hanteert een verkoop-advies op SNS, dat woensdag omstreeks 09.20 uur 5,4 procent lager staat op 0,90 euro.

Gerelateerde artikelen