ANP5 apr '13 08:18

Nikkei zet rally voort

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - Op de aandelenbeurs in Tokio werd vrijdag de rally voortgezet. Beleggers bleven enthousiast over de stimuleringsmaatregelen van de Bank of Japan, die een dag eerder werden aangekondigd. De Nikkei eindigde 1,6 procent hoger op 12.833,64 punten. De Japanse beurs wist daarbij voor het eerst sinds augustus 2008 even boven de 13.000 punten te klimmen. De Nikkei won deze week 3,5 procent.

Vooral de Japanse financiële aandelen en de onroerendgoedbedrijven, die naar verwachting het meest zullen profiteren van de maatregelen om de deflatie in het land aan te pakken, gingen verder omhoog. Ook bleven de grote exporteurs in de belangstelling staan door een verdere verzwakking van de Japanse yen.

Op de andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten werden daarentegen verliezen geleden. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,4 procent in de min en in Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, zakte de Hang Seng-index 2,5 procent. Vooral de Chinese aandelen stonden onder druk door de vrees dat een uitbraak van de nieuwe variant van de vogelgriep de economische groei zal afremmen.

In Seoul zakte de Kospi 1,6 procent. Samsung daalde 0,1 procent ondanks dat het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern de winst in het eerste kwartaal flink zag toenemen. De grootste mobieltjesmaker ter wereld verkocht vooral meer goedkopere Galaxy-telefoons in opkomende markten als China, Brazilië en India.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen