ANP6 mrt '13 16:28

Man hield zich dood om celstraf te voorkomen

ANP
ANP

GRONINGEN (ANP) - Een 47-jarige man uit Winschoten heeft zichzelf doodverklaard om te voorkomen dat hij een voorwaardelijke celstraf alsnog moest uitzitten. Daarmee leidde hij niet alleen het Openbaar Ministerie (OM), maar ook zijn eigen advocaat lange tijd om de tuin. Uiteindelijk viel de man toch door de mand. Woensdag kreeg hij vanwege zijn 'doodverklaring' door de rechtbank in Groningen 12 weken cel opgelegd, waarvan 6 voorwaardelijk.

De man was aangehouden voor winkeldiefstal en was bang dat hij wegens een eerdere voorwaardelijke veroordeling wegens oplichting dan 6 maanden de cel in moest. Eerst meldde hij zich 'als de broer van' dat hij een hartaanval had gekregen. Korte tijd later kreeg het OM een officieel uitziende overlijdensakte.

De advocaat van de 'overledene', die ook op het verkeerde been was gezet, vroeg het OM de zaak vervolgens te laten rusten. Maar na een controle bij de Gemeentelijke Basis Administratie bleek dat de man zijn dood in scene had gezet en de akte zelf had vervalst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen