ANP18 feb '13 19:45Aangepast op 18 feb '13 20:01

PSV uit zorgen over arbitrage

EINDHOVEN (ANP) - PSV maakt zich zorgen over de ontwikkeling van de arbitrage in Nederland. De koploper van de eredivisie heeft de KNVB maandag op de hoogte gesteld van ,,haar mening over afgelopen zaterdag en over noodzakelijke maatregelen in het algemeen''. Dat meldde de Eindhovense club op de eigen website.

,,Voetbal is emotie en een mannelijke sport en voor beide moet ruimte zijn, zoals ook internationaal het geval is'', klinkt het. Over de exacte inhoud wil PSV geen mededelingen doen. ,,Wel wil de directie ook aan andere clubs het signaal geven dat PSV dezelfde zorg deelt. PSV streeft hetzelfde algemene doel na, namelijk het structureel verbeteren van het niveau van de arbitrage op de Nederlandse velden.''

De directie van de club was zaterdag niet tevreden over het optreden van arbiter Pieter Vink. Die gaf tijdens het duel met FC Utrecht (2-1-zege) onder meer geel aan aanvoerder Mark van Bommel (zijn negende van het seizoen) en zelfs twee keer geel aan Atiba Hutchinson. Beide spelers missen daardoor de topper tegen Feyenoord.

Straf

Ook trainers Gertjan Verbeek (AZ) en Marco van Basten (sc Heerenveen) uitten de laatste weken hun ongenoegen over de arbitrage. Van Basten was het zondag niet eens met de rode kaart voor Joey van den Berg, terwijl Verbeek zelfs een straf boven het hoofd hangt, vanwege zijn harde uitlatingen over de KNVB en de aanklager.

,,Het is ons-kent-ons in Zeist'', zei de coach over de rode kaart voor zijn verdediger Nick Viergever in de wedstrijd tegen Feyenoord. ,,De manier waarop je daar als aangeklaagde wordt behandeld, is zonder respect, denigrerend en neerbuigend. Vooral de aanklager is verschrikkelijk en subjectief.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen