ANP3 apr '13 14:59

‘Wall Street begint vlak’

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York beginnen woensdag naar verwachting nagenoeg vlak. De stemming wordt enigszins gedrukt door een tegenvallende banengroei in de Verenigde Staten.

Voor opening van de aandelenmarkt maakte salarisstrookverwerker ADP bekend dat de werkgelegenheid bij Amerikaanse bedrijven in maart met 158.000 banen is gegroeid. De toename is fors lager dan verwacht. Economen hadden gerekend op een groei van 200.000 banen. De banengroei in februari werd wel fors naar boven bijgesteld. Er kwamen in die maand 237.000 arbeidsplaatsen bij, tegen een eerdere schatting van 198.000.

Een halfuur na de openingsbel zal nog de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector over maart bekend worden gemaakt.

Verizon

Aan het bedrijvenfront ontkende het Amerikaanse telecomconcern Verizon dat het samen met concurrent AT&T een bod overweegt op de Britse branchegenoot Vodafone. Dinsdag meldde de website FT Alphaville dat Verizon samen met AT&T een gezamenlijk bod voorbereidt op Vodafone.Verizon herhaalde wel interesse te hebben in het belang van Vodafone in Verizon Wireless, de draadloze tak van het concern.

Dinsdag wisten de New Yorkse effectenbeurzen hun opmars te hervatten, nadat een tegenvallend cijfer over de industrie een dag eerder voor koersdalingen had gezorgd. Een licht meevallend cijfer over de fabrieksorders in februari hielp een handje. De Dow-Jonesindex eindigde op 13.662,01 punten, 0,6 procent boven het slot van maandag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen