ANP9 jan '13 07:20

Nikkei sluit met winst

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. Na twee verliesbeurten op rij stapten beleggers weer in de markt. De stemming werd gesteund door een positieve start van het jaarcijferseizoen in de Verenigde Staten. De Nikkei, die lager opende, eindigde uiteindelijk 0,7 procent hoger op 10.578,57 punten.

De Japanse makers van bouwmachines Mitsubishi Heavy Industries en Sumitomo Heavy Industries profiteerden van de sterke kwartaalresultaten van het Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa en klommen 5 en 4,9 procent. Ook de Japanse exporteurs werden weer opgepikt door een verzwakking van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Automakers als Honda en Toyota stegen daardoor 1,6 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen ook overwegend omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney steeg 0,4 procent. Alumina, de Australische partner van Alcoa, klom 4,6 procent en Aluminum Corp of China, de Chinese rivaal van Alcoa, won in Hongkong 1,9 procent. De Kospi in Seoul daalde daarentegen 0,3 procent.

Gerelateerde artikelen