ANP3 apr '13 22:09

Olieprijzen omlaag door grote voorraden VS

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De olieprijzen gingen woensdag flink omlaag nadat bekend werd dat de olievoorraden in de Verenigde Staten naar het hoogste niveau zijn gestegen in meer dan 22 jaar. Ook reageerden de markten op tegenvallende macrocijfers die zorgen aanwakkerden over een afzwakkende Amerikaanse economie, waardoor de olievraag onder druk kan komen te staan.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 2,9 procent tot 94,39 dollar, de scherpste daling in 4 maanden. Brentolie ging 3,2 procent in prijs omlaag. De Amerikaanse olievoorraden stegen vorige week met 2,71 miljoen vaten naar 388,6 miljoen, het hoogste niveau sinds 1990. De stijging was sterker dan verwacht. De olievoorraden in de VS bereikten in 1982 met bijna 392 miljoen vaten het hoogste niveau ooit.

Woensdag bleek uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat de werkgelegenheid in de VS in maart minder sterk was gegroeid dan verwacht. Ook zwakte de groei in de omvangrijke Amerikaanse dienstensector sterker af dan voorspeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen