ANP29 jan '13 08:51Aangepast op 29 jan '13 09:27

'Cijfers CSM vallen mee'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De omzetcijfers van CSM over het afgelopen kwartaal vallen mee. Dat concludeerde analist Tom Muller van Theodoor Gilissen dinsdag.

CSM meldde op basis van voorlopige cijfers een autonome omzetgroei over het vierde kwartaal van 2,5 procent. De totale omzet van het bedrijf groeide met 52 miljoen euro tot 854,7 miljoen euro. CSM gaf verder aan dat de herstructurering meer besparingen oplevert tegen lagere kosten dan eerder gedacht en dat er diverse initiële biedingen zijn ontvangen voor het te verkopen onderdeel Bakery Supplies.

Dat onderdeel draaide vorig kwartaal beter dan Purac, het onderdeel dat CSM na de herstructurering overhoudt. De omzet daarvan stabiliseerde op ruim 99 miljoen euro. ,,Dat stemt niet heel vrolijk'', stelde Muller. ,,Puracmoet een groeiactiviteit worden, maar het is nog afwachten wanneer dat gaat gebeuren.'' De belangrijkste vraag op korte termijn is welke prijs CSM krijgt voor Bakery Supplies gaf Muller verder aan.

Bemoedigend teken

Rabobank noemde de cijfers van DSM ,,substantieel beter dan verwacht''. Het herstel aan de bakkerijkant kan helpen om de afstoting van het onderdeel tot een goed einde te brengen, aldus de bank.

SNS Securities noemde de vroegtijdige publicatie van de kwartaalcijfers in dat verband een bemoedigend teken. Volgens SNS geeft het aan dat het proces ruim op schema ligt.

De berichten van CSM werden ook zeer positief ontvangen op het Damrak. Dinsdag om 9.08 ur noteerde het aandeel 4 procent hoger op 17,28 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen