ANP17 jan '13 20:29

Eredivisieclubs werken sneeuw weg

RIJSWIJK (ANP) - De eredivisieclubs verwachten geen grote problemen met het winterweer bij de hervatting van het voetbalseizoen. De ploegen die komend weekeinde thuis spelen, hebben in sommige gevallen met man en macht gewerkt om hun grasmat sneeuwvrij te krijgen.

In Tilburg zorgden medewerkers van de gemeente er donderdag voor dat Willem II zondag op een groene mat kan voetballen tegen ADO Den Haag, in Kerkrade ging het kantoorpersoneel van Roda JC met sneeuwschuivers en bezems het veld op. De Limburgers hervatten de competitie zondag tegen NEC.

PSV en PEC Zwolle trappen vrijdagavond in Eindhoven de tweede seizoenshelft af. Een dag later is het de beurt aan onder meer sc Heerenveen, dat dankzij de veldverwarming op een vorstvrije grasmat kan aantreden in het Abe Lenstra-stadion tegen Heracles Almelo. Op zondag staat in Amsterdam de klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De ArenA beschikt weliswaar over een dak, maar desondanks heeft Ajax zijn supporters opgeroepen vroeg naar het stadion te komen vanwege de winterse omstandigheden op de weg.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen