ANP5 jun '13 17:38Aangepast op 5 jun '13 23:23

Alphense Boys royeert 5 spelers na knokpartij

DEN HAAG (ANP) - Vijf spelers uit het eerste elftal van amateurclub Alphense Boys worden uit de vereniging gezet. Reden daarvoor is de grote vechtpartij die zondag uitbrak na afloop van het play-offduel tegen het Rijswijkse Haaglandia. De spelers hebben ,,de naam van de vereniging ernstig in diskrediet gebracht'', meldt de club uit Alphen aan den Rijn op zijn website.

Een voormalig jeugdlid van Alphense Boys mag niet meer op het sportcomplex van de club komen. Twee andere jeugdspelers krijgen een waarschuwing. Ze stonden tijdens de vechtpartij op het veld, maar het staat niet vast dat ze hebben meegedaan aan het tumult.

Drie mensen waren opgepakt na de knokpartij. Zij blijven 2 weken langer vastzitten, heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

Play-offs

Haaglandia, dat in de zondagtopklasse speelt, en hoofdklasser Alphense Boys speelden in de play-offs voor promotie en degradatie. Het Rijswijkse Haaglandia won en heeft daardoor nog kans op lijfsbehoud, de Alphense Boys grepen door de nederlaag naast promotie. Na het laatste fluitsignaal brak een massale vechtpartij uit. Twee mensen raakten gewond. Een man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

In een radioverslag van de lokale zender Alphen Stad FM is te horen hoe twee spelers van Alphense Boys zich ,,slechte verliezers tonen''. Daarna meldden ook supporters van de club uit Alphen aan den Rijn zich vechtend op het veld. Ze belaagden eerst spelers van Haaglandia en daarna de fans van die club.

Toen de rust goeddeels was hersteld, begeleidde de politie de ploeg van Haaglandia naar hun spelersbus.

Gerelateerde artikelen