ANP8 jun '13 07:52

Zwaargewonde na frituurpanbrand Aalsmeer

AALSMEER (ANP) - Bij een felle brand in een huis in Aalsmeer is zaterdagochtend een bewoner ernstig gewond geraakt. Dat meldde de brandweer Amsterdam-Amstelland.

De brand ontstond rond half 7 op de Oosteinderweg op de begane grond, vrijwel zeker in een frituurpan. Toen de brandweer arriveerde, stond de bewoner van de benedenverdieping in de deuropening. ,,Hij was geheel zwart van de rook en het roet'', aldus een brandweerwoordvoerder. Een traumahelikopter en een medisch team werden opgeroepen omdat hij veel hete rook en roet had ingeademd. ,,Na een eerste behandeling is hij met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis''. Of hij in levensgevaar is, is niet duidelijk.

Een tweede bewoner, die op de bovenverdieping van het huis woonde, is niet gewond geraakt. Brandweerlieden hebben ook drie honden en twee ratten uit de woning gered. ,,De dieren maken het naar omstandigheden goed en zijn overgedragen aan de dierenambulance'', aldus de zegsman. Hoewel het sein 'brand meester' erg snel kon worden gegeven, is de schade aan de woning toch ,,aanzienlijk''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen