ANP3 feb '13 14:36

Snelle groei Chinese dienstensector

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese dienstensector is in januari in het hoogste tempo gegroeid sinds augustus, vooral dankzij uitschieters in de detailhandelssector en de bouw. Dat blijkt uit cijfers die het nationale bureau voor de statistiek zondag bekendmaakte.

De inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid in de dienstensector weerspiegelt, steeg van 56,1 in december tot 56,2 in januari. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. Vrijdag werd al duidelijk dat de Chinese industrie blijft groeien, met een vierde stijging van de inkoopmanagersindex voor die sector op rij.

De bouw was een van de positieve uitschieters in de dienstensector. Zo steeg het aantal nieuwe orders in de infrastructuurmarkt tot het hoogste niveau sinds maart 2012. Commercieel vastgoed was wel een zwakke plek met een daling van de bedrijvigheid en het aantal nieuwe opdrachten tot onder 50. De detailhandelssector liet een ,,duidelijke'' verbetering zien, aldus het statistiekbureau. Een concreet cijfer hiervoor werd echter niet gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen