ANP1 apr '13 09:55Aangepast op 1 apr '13 11:01

Tennisser De Bakker terug in top 100

RIJSWIJK (ANP) - Tennisser Thiemo de Bakker behoort weer tot de beste 100 tennissers van de wereld. De Nederlander steeg op de maandag gepubliceerde ATP-ranglijst vijf plaatsen en staat nu 97e. De laatste keer dat De Bakker in de top 100 stond was in augustus 2011. Mede door blessures viel hij daarna ver terug.

De Serviër Novak Djokovic bleef soeverein leider. De Brit Andy Murray klom dankzij zijn toernooizege in Miami over de Zwitser Roger Federer naar de tweede plaats. De Bakker bereikte in Miami via de kwalificaties het hoofdtoernooi waarin hij in de eerste ronde sneuvelde. Daarvoor was hij finalist in het challengertoernooi van het Chileense Santiago. Beste Nederlander blijft Robin Haase. De Hagenaar zakte twee plaatsen en is nu 52e. Igor Sijsling klom van de 74e naar de 70e plaats.

Bij de vrouwen bleef de top 3 ongewijzigd: de Amerikaanse Serena Williams, winnares in Miami, leidt voor de Russische Maria Sjarapova en de Wit-Russische Victoria Azarenka. Kiki Bertens zakte twee plaatsen maar blijft als 44e de hoogst geklasseerde Nederlandse tennisster op de WTA-lijst. Arantxa Rus gaf negen plaatsen toe en staat nu 84e.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen