ANP31 jan '13 17:06Aangepast op 31 jan '13 17:33

Van Basten rekent op Van den Berg

HEERENVEEN (ANP) - Trainer Marco van Basten van het zwak presterende sc Heerenveen heeft zijn hoop gevestigd op nieuwkomer Joey van den Berg. De kans is groot dat de 26-jarige middenvelder die eerder deze week overstapte van PEC Zwolle, vrijdag voor de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk meteen een basisplaats krijgt van de geplaagde oud-international.

,,Joey is een schot in de roos'', liet Van Basten donderdag op de website van de Friese club weten. ,,Ik wilde een Nederlandse jongen, een linkspoot en iemand met ervaring. Joey is bovendien een persoonlijkheid, een type dat deze groep uitstekend kan gebruiken.''

Van Basten moet het in Waalwijk stellen zonder de geschorste Marten de Roon en de geblesseerde Arnold Kruiswijk. Een meevaller is het herstel van Jeffrey Gouweleeuw. De verdediger had begin deze week last van een pijnlijke knie, maar trainde donderdagochtend volop mee. Hij ondergaat vrijdag nog wel een test. Sven Kums keert in de Friese ploeg terug van een schorsing.

SC Heerenveen wacht dit seizoen, met Wilem II, nog op de eerste uitzege. Van Basten kan een beetje moed putten uit de statistieken: de Friese club won de laatste drie duels in Waalwijk, na drie gelijke spelen op rij bij de Brabanders. RKC versloeg op eigen veld sc Heerenveen voor de laatste keer in maart 2003 (3-0).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen