ANP2 aug '13 13:46Aangepast op 2 aug '13 15:45

Dell eens met verhoogd bod oprichter

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - Dell heeft een overeenkomst gesloten over de overname van het computerbedrijf door oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake.

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - Dell heeft een overeenkomst gesloten over de overname van het computerbedrijf door oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake. Dat meldde het bedrijf vrijdag.

De speciale bestuurscommissie van Dell die zich over de overname buigt gaat akkoord met een verbeterd bod van Michael Dell en Silver Lake. Zij bieden zoals eerder gemeld 13,75 dollar per aandeel Dell en stellen aandeelhouders nu ook een extra dividend van 0,13 dollar per aandeel in het vooruitzicht als de transactie wordt afgerond. Daarnaast garanderen ze een dividend van 0,08 dollar over het derde kwartaal.

In ruil voor het verbeterde bod worden de regels bij de stemming over de overname aangepast, zodat onthoudingen niet meetellen als een tegenstem. Het bedrijf wil de stemming over de overname laten plaatsvinden op 12 september. Die stemming stond oorspronkelijk voor vrijdag op de agenda.

Dell en Silver Lake zijn in een hevige strijd verwikkeld met miljardair en grootaandeelhouder Carl Icahn rond de overname van het bekende computerbedrijf. Icahn heeft een concurrerend voorstel gedaan, waardoor een deel van het bedrijf beursgenoteerd zou blijven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen