ANP28 jan '13 08:31

Arcelor wil geen overname fabrieken Luik

BRUSSEL (AFN) - ArcelorMittal is niet van plan om de met sluiting bedreigde staalactiviteiten in Luik te verkopen. Daarmee lijken de reddingspogingen van de Waalse overheid voor de fabrieken nutteloos, zo schrijft de Belgische krant De Standaard maandag.

Vrijdag besloot de Waalse en federale regering dat er een ondernemer zou worden gezocht om de staalfabriek van ArcelorMittal over te nemen. Op deze manier zou ten minste een deel van de 1300 banen bij de vestigingen kunnen worden behouden. De Waalse overheid had daarvoor een miljoen euro beschikbaar. ,,Tevergeefs'', aldus De Standaard. ,,We zijn niet van plan iets te verkopen, ook niet aan de overheid'', citeert de krant een woordvoerster van Arcelor Mittal.

De Standaard merkt zelf op dat het ook maar de vraag is of er een koper zou kunnen worden gevonden. ,,Door de economische conjunctuur is er momenteel een grote overcapaciteit in de Europese staalsector. De Luikse fabrieken zijn bovendien relatief onaantrekkelijk wegens de slechte ligging, het gebrek aan integratie tussen de verspreid liggende bedrijfsonderdelen, de militante vakbonden en de hoge loonkosten in België'', vat de krant samen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen