ANP17 jan '13 22:13

Extra geld vooral naar werkloze ouderen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Het extra bedrag van 100 miljoen euro dat het kabinet heeft uitgetrokken om de werkloosheid te bestrijden, gaat vooral naar ouderen. Voor het aan werk helpen van jongeren zullen maar enkele miljoenen beschikbaar komen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat donderdagavond gezegd in de Tweede Kamer. Die debatteerde met hem over de snel oplopende jeugdwerkloosheid.

Het kabinet legde het bedrag van 100 miljoen in december op tafel bij overleg met vakbonden en werkgevers. Het is bestemd voor dit en volgend jaar. Asscher zei er niets voor te voelen het bedrag precies door tweeën te delen. Hij wil het geld zo efficiënt mogelijk besteden aan projecten om werklozen weer aan een baan te helpen. En voor jongeren kan volgens hem met minder middelen resultaat worden bereikt dan voor ouderen. Concrete plannen krijgt de Kamer volgende maand te horen.

Asscher onderstreepte dat het overleg met de sociale partners nog gaande is en dat het kabinet bereid is nog meer geld beschikbaar te stellen, op voorwaarde dat vakbonden en werkgevers ook een bijdrage leveren.

Gerelateerde artikelen