ANP18 jan '13 22:04

PEC stunt in Eindhoven met winst op PSV

EINDHOVEN (ANP) - De opening van het feestjaar 2013 is voor PSV uitgelopen op een enorme kater. De ploeg van trainer Dick Advocaat liet zich vrijdag in het eigen Philips Stadion in de luren leggen door PEC Zwolle: 1-3. De promovendus zorgde zo bij de hervatting van het seizoen voor een enorme sensatie.

Met de 100e verjaardag op komst is PSV er bijzonder veel aan gelegen dit seizoen dan eindelijk weer kampioen te worden. Niet voor niets probeert de clubleiding de selectie van Advocaat voor het sluiten van de transfermarkt nog eens een kwaliteitsimpuls te geven. Tegen PEC werd pijnlijk duidelijk dat PSV kwetsbaar is als belangrijke spelers als Ola Toivonen en Luciano Narsingh ontbreken en anderen onder hun niveau presteren. ,,Voetballen, voetballen!'', zo schreeuwde het publiek toen PSV na een uur tegen een volkomen onverwachte achterstand van 3-1 aan keek.

Vooral in defensief opzicht stonden de Eindhovenaren te schutteren. De bezoekers profiteerden dankbaar van de persoonlijke fouten die PSV achterin maakte. Fred Benson was de beul van de Brabantse koploper. De spits luisterde zijn 100e wedstrijd in de eredivisie op met twee doelpunten. Benson opende in de 25e minuut de score nadat Mathias Jörgensen een grove inschattingsfout had gemaakt. Wiljan Pluim kon daardoor zo het strafschopgebied van PSV in dribbelen, Benson gaf uiteindelijk het laatste tikje (0-1).

Rode kaart

Eigenlijk had PSV op dat moment al niet meer met 11 man op het veld mogen staan. Tijdens een duel in het eigen zestienmetergebied legde Marcelo de bal overduidelijk met zijn hand even stil. Scheidsrechter Dennis Higler wuifde dat curieuze moment echter weg. Of het door de vermoeiende trip naar Thailand komt is de vraag, maar PSV had zichtbaar moeite om in zijn spel te komen. Kansen kreeg de thuisclub wel, maar vooral Jeremain Lens had het vizier niet op scherp staan.

Toch werd het vlak voor rust gelijk, toen Tim Matavz een voorzet van Dries Mertens in het Zwolse doel tikte (1-1). In de tweede helft ging het echter helemaal mis bij PSV. Via Benson en Wiljan Pluim liep Zwolle uit naar 1-3 en vervolgens kreeg Erik Pieters, die na 9 maanden zijn rentree maakte, ook nog eens de rode kaart.

Gerelateerde artikelen