ANP22 feb '13 09:28

ING wil Hamers als nieuwe topman

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - ING wil Ralph Hamers benoemen als nieuwe topman en opvolger van Jan Hommen. Dat meldde de bank en verzekeraar vrijdag.

De termijn van Hommen loopt op 13 mei af, maar ING stelt voor om hem tot 1 oktober te herbenoemen. Daarna neemt Hamers, op dit moment nog topman van ING België, het roer definitief over. Hamers werkt sinds 1991 bij ING. Hij geeft aan ,,trots te zijn op het vertrouwen'' dat hij krijgt van ING.

De korte herbenoeming van Hommen en de voordracht van Hamers moeten nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders. Op 13 mei is de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van het concern, waar deze punten op de agenda zullen staan.

Tilmant

Hommen was sinds 2005 lid van de raad van commissarissen van ING en werd daar in 2008 voorzitter van. In 2009 verving hij Michel Tilmant als bestuursvoorzitter. De Belg verliet ING wegens ,,buitengewone ontwikkelingen in de laatste paar maanden en zijn persoonlijke conditie''. Zijn vertrek volgde kort op een tweede kapitaalinjectie door de Nederlandse staat.

De afgelopen jaren heeft Hommen stevig ingegrepen bij ING, ook vanwege eisen uit Brussel in verband met de ontvangen staatssteun. Zo werden bijvoorbeeld onderdelen van de hand gedaan en moet het concern worden opgesplitst.

Het is overigens nog niet bekend wat Hamers gaat verdienen. ,,Daar is nog geen besluit over genomen'', aldus een woordvoerster. Hommen kreeg in 2010 en 2011 een basissalaris van 1,353 miljoen euro en geen variabele beloning.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen