ANP5 apr '13 15:42Aangepast op 5 apr '13 16:37

'Verdachte 5 jaar geleden getipt over sarin'

ANP
ANP

MAASTRICHT (ANP) - Een van de mannen die zaterdag zijn opgepakt in verband met de mogelijke verkoop van het zenuwgas sarin, kreeg 5 jaar geleden de tip dat er sarin begraven zou zijn in Amby bij Maastricht. Dat heeft advocate Françoise Landerloo van de 33-jarige vrouwelijke medeverdachte vrijdag gezegd. De vrouw is de echtgenote van de 35-jarige man die de, mogelijk onjuiste, tip zou hebben gekregen.

De 35-jarige man werd zaterdagavond opgepakt toen hij samen met een 52-jarige vrouw naar sarin ging graven in een bosje bij Amby. Vlak daarna werd ook de 33-jarige echtgenote opgepakt. De vierde verdachte die werd gearresteerd is een 21-jarige man die een half jaar geleden de 35-jarige verdachte zou hebben benaderd omdat hij sarin zou hebben willen kopen.

Toen hij de vraag kreeg, besloot de man die 5 jaar geleden werd getipt, om in Amby te gaan graven. Volgens advocate Landerloo wist haar cliënte van niets. Waarom de 52-jarige vrouw met de man mee is gegaan om te gaan graven, is voor de cliënte van Landerloo een raadsel. De tipgever van weleer zou inmiddels overleden zijn. Wat de 21-jarige met het zenuwgas van plan zou zijn geweest, is niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen