ANP8 jan '13 15:05

Nieuwe brandweerwagens te groot voor kazernes

ANP
ANP

EMMELOORD (ANP) - De nieuwe brandweerauto's die zijn besteld door het korps in Flevoland passen in veel dorpen in de gemeente Noordoostpolder niet in de kazernes. De 14 nieuwe spuitwagens zijn te hoog, zei een woordvoerder van de brandweer dinsdag.

In vijf van de tien dorpen zijn de deuren van de kazernes te laag. ,,We hebben een probleem van tussen de 20 en 30 centimeter", aldus de zegsman. Het probleem was voor de aanschaf al bekend, maar de brandweer koos toch voor dit model omdat het korps in de hele regio met één type wagen wil rijden. Bovendien zou er geen lager model brandweerauto te vinden zijn.

Als de garagedeuren niet worden aangepast, moeten de wagens buiten blijven staan. De gemeente Noordoostpolder, verantwoordelijk voor de gebouwen, stelt echter dat dat geen optie is. Volgens een woordvoerster wordt momenteel uitgezocht wat een verbouwing kost en waar het geld vandaan moet komen, maar staat buiten kijf dat de betreffende panden verbouwd worden. ,,Linksom of rechtsom zal er iets gedaan moeten worden."

Of het probleem ook speelt in andere korpsen is niet duidelijk. Brandweer Nederland is daarvan niet op de hoogte, aldus een woordvoerder.

Gerelateerde artikelen