ANP12 jan '13 14:06Aangepast op 12 jan '13 14:45

Bergen centraal in de Vuelta

VIGO (ANP) - De bergen staan dit jaar centraal in de Ronde van Spanje. Het parcours telt 11 aankomsten bergop. Dat is zaterdag bij de presentatie in Vigo bekendgemaakt. De Vuelta begint op 24 augustus met een ploegentijdrit naar Sanxenso. Al twee dagen later dienen de eerste beklimmingen zich aan. Daarna volgen wat makkelijkere ritten, maar daarna volgen weer drie bergetappes.

In de tiende rit staat de nieuwe slotklim Alto de Haza Llanas met stijgingspercentages tot 22 procent op het programma. Na een rustdag wordt een individuele tijdrit rond Tarazona verreden. Na twee vlakke ritten volgen aankomsten bergop op La Gallina, Peyragudes en de Formigal.

Na de tweede rustdag en een rit naar Burgos moeten de renners nog aan de bak met aankomsten op de Pena Cabarga, Alto del Naranco en de beruchte Alto de el Angliru, met stijgingspercentages tot 23 procent. De Vuelta eindigt op 15 september in Madrid.

Alberto Contador was onder de indruk van het parcours. ,,Het is mooi en spectaculair. Maar het zal zeker ook pijn doen aan de benen'', voorspelde de Spaanse renner. ,,Het wordt een zware Vuelta met veel spanning door de vele beklimmingen. De mensen gaan hier zeker veel plezier aan beleven.'' Hij kon zaterdag nog niet zeggen of hij aan de komende editie mee zal doen. ,,Ik moet dat met mijn team overleggen. Ik wil mij concentreren op de Tour. Ik kan daarom op dit moment nog niets bevestigen.''

Gerelateerde artikelen