ANP4 jul '13 15:14

Alonso stelt vertrouwen in Pirelli

Auteur: ANP Nieuws

NÜRBURGRING (ANP) - Formule 1-coureur Fernando Alonso vertrouwt erop dat Pirelli veilige banden levert voor de komende Grand Prix van Duitsland.

Fernando Alonso. EPA
Fernando Alonso. EPA

NÜRBURGRING (ANP) - Formule 1-coureur Fernando Alonso vertrouwt erop dat Pirelli veilige banden levert voor de komende Grand Prix van Duitsland. ,,Ik weet dat ze verschillende veranderingen hebben aangebracht, dus laten we hopen dat we in veilige omstandigheden kunnen racen'', zei de Spanjaard van Ferrari donderdag.

De Italiaanse fabrikant brengt verstevigde achterbanden naar de Nürburgring om de drama's die zich afgelopen zondag op Silverstone voordeden te voorkomen. Van vier coureurs ontplofte de achterband. Losschietende stukken rubber vlogen in het rond. ,,Als je met 300 kilometer per uur achter een auto rijdt en rondvliegend materiaal raakt jouw helm, dan ben je waarschijnlijk dood'', aldus Alonso, die bijna werd geraakt.

Alonso benadrukte dat de coureurs vooral vertrouwen moeten stellen in Pirelli. ,,We hebben deze banden nog niet kunnen uitproberen, dus we weten ook nog niet welke voordelen ze hebben. Behalve dan dat we ervan uit moeten gaan dat ze veilig zijn.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen