ANP5 jan '13 21:48Aangepast op 5 jan '13 22:55

Dubbele zege Ter Mors en Kerstholt

AMSTERDAM (ANP) - Jorien ter Mors en Niels Kerstholt hebben op de eerste dag van de NK shorttrack in Amsterdam hun kandidatuur voor de nationale titel meteen gesteld. Ze wonnen zaterdagavond zowel de 1500 als de 500 meter.

De Twentse, ook goed als langebaanschaatsster, demarreerde in de finale van openingsafstand direct na de start en zette haar concurrentes op een ronde. Rianne de Vries won in de sprint om het zilver van Yara van Kerkhof. Op het sprintnummer reed de 23-jarige ter Mors van begin tot eind voorop. Met een tijd van 44,055 miste ze het Nederlands record maar net. Sanne van Kerkhof, die zich vooral richt op de 500, werd tweede gevolgd door zus Yara.

Kerstholt had zaterdagavond op de 1500 meter tot het slot tegenstand te duchten, wat de spanning zeer ten goede kwam. Hij bleef uiteindelijk van kop af Freek van der Wart en Europees kampioen Sjinkie Knegt voor. Op de kortste afstand versloeg de favoriet uit Utrecht Daan Breeuwsma en Knegt. Ook op dit onderdeel werd heel hard gereden, getuige de winnende tijd van 41,515.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen