ANP27 jan '13 15:01

Politie Brazilie: 245 doden bij brand

EPA
EPA

SANTA MARIA (ANP) - Door een brand in een nachtclub in Santa Maria, in het zuiden van Brazilië, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 245 mensen om het leven gekomen. Dit meldde de plaatselijke politie volgens Braziliaanse media nadat het bergen van lijken was beëindigd. Er zijn 48 gewonden, meldden de autoriteiten.

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft haar bezoek aan de Chileense hoofdstad Santiago onmiddellijk afgebroken en gaat naar Santa Maria. Ze was in Chili voor een top van de EU en de Celac (Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten).

De brand brak zondag rond 02.30 uur plaatselijke tijd uit in een nachtclub, Kiss, in het centrum van de stad. Het is niet bekend hoeveel mensen aanwezig waren in de tent die 2000 gasten aankan. Er was een feest van studenten van de universiteit in Santa Maria. De brand ontstond tijdens het optreden van een band waarbij de zanger een soort fakkel of vuurwerk ontstak waardoor isolatiemateriaal vlam vatte. Daarbij kwam heel snel veel verstikkende rook tot ontwikkeling en konden velen de uitgang niet meer bereiken. De stoffelijke overschotten zijn overgebracht naar een gemeentelijk sportcentrum.

Het drama herinnert aan de brand in een nachtclub in Buenos Aires (Argentinië) waardoor in 2004 bijna 200 mensen omkwamen en een brand in het Amerikaanse West Warwick (RhodeIsland) waardoor in een nachtclub 100 mensen het leven verloren.

Gerelateerde artikelen