ANP15 jun '13 13:48Aangepast op 15 jun '13 17:03

Groots afscheid van Ingrid Visser

ANP
ANP

ALMERE (ANP) - Honderden mensen hebben zaterdagmiddag in Almere op indrukwekkende wijze afscheid genomen van de oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Vrijwel de hele volleybalwereld was in het volle Topsportcentrum aanwezig, onder wie veel oud-internationals en huidige speelsters van Oranje, de voormalige bondscoach Peter Blangé en de huidige mannen-bondscoach Edwin Benne.

,,In het Nederlands team zal nooit meer iemand spelen met rugnummer 15", zei NeVoBo-voorzitter Hans Nieukerke. In zijn herdenkingstoespraak roemde hij haar belangrijke rol in het volleybal. ,,Ze stond altijd voor iedereen klaar''.

In de zaal hingen banners met foto's van Visser en Severein. Verder waren er onder meer toespraken van de volleybalsters Francien Huurman en Chaïne Staelens. In de zaal was muziek van onder anderen Robbie Williams en Simon & Garfunkel.

Vermist

Op Nationaal Sportcentrum Papendal komt een tijdelijk herdenkingmonument. Vanaf zondag kan dat bezocht worden tijdens openingsuren van het sportcentrum. De bloemen uit Almere krijgen ook daar een plaats.

De twee zijn woensdag in besloten kring begraven. Ze waren sinds 13 mei in Spanje vermist en werden op 26 mei vermoord teruggevonden in een boomgaard in de buurt van Murcia.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen