ANP21 jan '13 05:33Aangepast op 21 jan '13 13:06

Doden bij aanslag Kabul

KABUL (ANP) - Bij een aanslag op een politiebureau in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn maandag zeker acht doden gevallen, onder wie vijf rebellen en drie verkeersagenten. Er vielen 12 gewonden, aldus de Afghaanse autoriteiten.

Minstens één terrorist blies zichzelf op bij de ingang van het hoofdbureau van de verkeerspolitie. Twee of meer andere zwaarbewapende militanten drongen vervolgens het gebouw binnen. Daarna ontstond een 8 uur durend vuurgevecht tussen veiligheidstroepen en de indringers. Veiligheidsdiensten probeerden te verhinderen dat de militanten het dak opgingen van het vier verdiepingen tellende complex. Een deel van het gebouw vloog in brand.

Het kantoor van de verkeerspolitie ligt vlakbij overheidsgebouwen, waaronder het parlement en het hoofdkwartier van de grenspolitie. Dit kantoor zou het eigenlijke doelwit zijn geweest van de Taliban, die de aanslag heeft opgeëist.

Dit is al de tweede aanslag in Kabul in minder dan een week. Vorige week woensdag kwamen zes Taliban om toen ze een aanval uitvoerden op een kantoor van de Afghaanse geheime dienst. Vier bewakers werden toen eveneens gedood.

Gerelateerde artikelen