ANP6 mrt '13 19:45

Overwegend hogere koersen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Op de Amerikaanse effectenbeurzen stonden woensdagmiddag voornamelijk winsten op de koersenborden. Beleggers bouwden voort op de recordstand voor de Dow-Jonesindex die een dag eerder werd bereikt, en putten extra moed uit meevallende cijfers over de werkgelegenheid in de private sector en de industrie.

Echt uitbundig was de stemming evenwel niet. De Dow steeg met 0,3 procent door tot 14.290 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,1 procent omhoog tot 1540 punten. De technologiegraadmeter Nasdaqdaarentegen stond 0,1 procent in de min, op 3220 punten.

Uit cijfers van salarisstrookverwerker ADP bleek voorbeurs dat er in februari in de Amerikaanse private sector 198.000 banen zijn bijgekomen. Economen hadden gerekend op een groei met 170.000 banen. Vroeg in de handel bleek dat de fabrieksorders in januari zijn gedaald maar minder sterk dan was voorzien.

Hewlet-Packard

Sterkste stijger in de Dow was computerfabrikant Hewlet-Packard met een koerswinst van 3,6 procent. Aluminiumproducent Alcoa volgde met een plus van 2,8 procent. Softwarereus Microsoft bungelde onderaan bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,1 procent.

De cijfers van de leverancier van kantoorbenodigdheden Staples, die de winst in het vierde kwartaal heeft zien kelderen, vielen niet in goede aarde. Het aandeel zakte 6,5 procent en was daarmee de sterkste daler in deNasdaq. De twee grootste concurrenten van Staples, Office Depot en OfficeMax kondigden onlangs een fusie aan.

Computerfabrikant Dell daalde 0,1 procent, Het bestuur liet weten dat het bod van 24,4 miljard dollar dat oprichter en topman Michael Dell samen met een investeringsmaatschappij heeft uitgebracht, waarschijnlijk het hoogst haalbare is voor de aandeelhouders. Veel beleggers morden de laatste tijd dat het bod aan de magere kant zou zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen