ANP29 jan '13 12:35

Duitse industrie optimistisch over 2013

BERLIJN (AFN/DPA/RTR) - De Duitse industrie verwacht dat de Duitse economie vanaf het voorjaar een opleving zal laten zien, na een zwak begin van het jaar. Voor heel 2013 rekent de Duitse brancheorganisatie voor de industrie, BDI, op een groei van 0,8 procent, terwijl de Duitse regering op een groei rekent van 0,4 procent. Dat liet de nieuwe BDI-president Ulrich Grillo dinsdag weten.

,,Het eerste kwartaal van 2013 zal weliswaar zwak zijn, maar het BDI ziet goede kansen dat de Duitse economie in de loop van het jaar duidelijk aan vaart zal winnen. Voor heel 2013 zijn wij optimistisch'', aldus Grillo, die begin dit jaar aantrad.

Volgens de BDI-voorzitter zal de groei vooral worden gedreven door de export. De branchevereniging rekent voor dit jaar op een exporttoename van minstens 3 procent. Dit zal ook bijdragen aan hogere investeringen door Duitse ondernemingen in apparatuur en machines.

De Europese schuldencrisis is nog niet overwonnen, maar er is wel vooruitgang in de probleemlanden, zei Grillo verder. De relatieve rust mag er echter niet toe leiden dat de hervormingen vertraging oplopen, gaf de BDI-president aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen