ANP14 mrt '13 05:29

Europese top en eurotop in schaduw crisis

BRUSSEL (AFN) - Het stimuleren van economische groei en het scheppen van banen, vooral voor jongeren, zijn onderwerpen op de voorjaarstop van de Europese leiders donderdag en vrijdag in Brussel. Ook bekijken de lidstaten hoe ze hun beleid beter op elkaar kunnen afstemmen in deze tijd van economische tegenwind en schuldencrises.

De bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders begint donderdagmiddag rond 17.00 uur. Na een gedachtewisseling met de voorzitter van het Europees Parlement start het werkoverleg, gevolgd door een werkdiner.

Om ongeveer 22.00 uur volgt een speciale top van de leiders van de 17 eurolanden, de eerste van 2013. Bij deze eurotop over de economische toestand in de eurozone is de nieuwe voorzitter van de eurogroep, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, aanwezig.

Demonstratie

Op de tweede dag van de Europese top is er overleg gepland van 10.00 tot 12.30 uur, onder meer over de betrekkingen met Rusland.

Donderdagmiddag is er dicht bij het vergadercomplex in de Europese wijk van de Belgische hoofdstad een demonstratie tegen de Europese besparingsdrift. De organisatie, het Europees Vakverbond, verwacht zo'n 10.000 betogers. Het verbond stelt dat de huidige bezuinigingen rampzalige economische gevolgen hebben.

Gerelateerde artikelen