ANP27 mei '13 14:11Aangepast op 27 mei '13 16:20

Broers Ruben en Julian begraven

ANP
ANP

ZEIST (ANP) - Op de Nieuwe Begraafplaats in Zeist is maandagmiddag de uitvaartplechtigheid voor de omgebrachte broertjes Ruben (9) en Julian (7) gehouden. Zo'n 200 genodigden, onder wie de burgemeester van Zeist, Koos Janssen, waren bijeen in de aula.

Klasgenootjes van Julian uit groep 4 en van Ruben uit groep 6 waren naar de begrafenis gekomen met één volwassene bij zich: vader, moeder, een ander familielid of voogd. Tijdens de plechtigheid werden enkele toespraken gehouden. Na afloop werden de beide jongens in blankhouten kisten naar hun laatste rustplaats gebracht.

Ruben en Julian zijn zo goed als zeker om het leven gebracht door hun vader, een 38-jarige man uit Vleuten. Hij pleegde op 7 mei zelfmoord in de bossen bij Doorn. Een dag ervoor had hij zijn zoons opgehaald bij hun moeder. De ouders waren gescheiden.

Op en rond het kerkhof aan de Woudenbergseweg in Zeist gold maandag een verbod op filmen en fotograferen. Er was nauwelijks publiek naar de begraafplaats gekomen. De gemeente, die betrokken was bij de uitvaart, had van tevoren ook niets bekendgemaakt over de plechtigheid.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen