ANP7 aug '13 18:39

Van Radcliffe mogen Spelen 2020 naar Tokio

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - Als Paula Radcliffe het voor het zeggen had, krijgen Istanbul en Madrid wegens talrijke dopingproblemen niet de Olympische Spelen van 2020 toegewezen.

EPA
EPA

MOSKOU (ANP) - Als Paula Radcliffe het voor het zeggen had, krijgen Istanbul en Madrid wegens talrijke dopingproblemen niet de Olympische Spelen van 2020 toegewezen. Dat verklaarde de 39-jarige wereldrecordhoudster op de marathon woensdag op een congres van de internationale atletiekunie in Moskou, waar zaterdag de wereldkampioenschappen atletiek van start gaan.

,,Turkije moet eerst in eigen huis verder opruimen'', doelde Radcliffe onder meer op de 31 Turkse atleten die wegens gebruik van verboden middelen geschorst zijn voor de WK. De Britse vindt dat Spanje verplicht is iets meer te vertellen over de bloedzakjes die bij de omstreden arts Eufemiano Fuentes in beslag zijn genomen.

Het IOC bepaalt op 7 september tijdens een congres in Buenos Aires of de Olympische Spelen van 2020 toegewezen worden aan Istanbul, Madrid of Tokio.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen