ANP20 jan '13 13:19Aangepast op 20 jan '13 22:00

Ketelbrug weer open na werkzaamheden

EMMELOORD (ANP) - De snelweg A6 gaat weer open; de werkzaamheden aan de Ketelbrug zijn afgerond. Dat meldde Rijkswaterstaat zondag. Om 10 uur gaat de weg vanuit Lelystad naar Emmeloord weer open, een half uur later kan ook het verkeer in de andere richting weer over de snelweg.

Het verkeer moet wel oppassen op de brug, aangezien er nog wat sneeuwresten op het asfalt zitten. Bovendien is het strooizout nog niet ingereden, dus de brug kan glad zijn. De rijstrook in zuidelijke richting gaat iets later open, omdat er bij het sneeuwruimen na de werkzaamheden wat schade aan het asfalt werd gevonden. Dat wordt direct gerepareerd, nu de snelweg toch nog dicht is.

Het was de bedoeling dat de werkzaamheden aan de snelweg in de late avond en nacht zouden gebeuren, maar in verband met sneeuwval werd het tijdstip vervroegd, aldus een woordvoerster. Door de sneeuwval duurder de werkzaamheden langer dan verwacht.

De brug ondergaat een flinke renovatie, die naar verwachting tot in maart duurt. De renovatie is nodig omdat de brug sinds de ingebruikname in 1970 veel meer verkeer te dragen heeft gekregen. Het beweegbare deel krijgt nieuwe stalen kleppen en een nieuwe technische installatie.

Gerelateerde artikelen