ANP5 jul '13 18:24

'Erkenning dat Snowden aan boord was'

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - Europese landen hadden informatie ontvangen dat de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden eerder deze week aan boord was van het vliegtuig van de Boliviaanse president Evo Morales.

EPA
EPA

MADRID (ANP) - Europese landen hadden informatie ontvangen dat de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden eerder deze week aan boord was van het vliegtuig van de Boliviaanse president Evo Morales. Dat heeft de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel García-Margallo vrijdag gezegd.

Het is de eerste officiële erkenning van een Europees land dat de reden waarom Morales niet mocht overvliegen te maken had met Snowden. ,,Ze waren er zeker van dat hij aan boord was'', aldus de minister op de Spaanse televisie. García-Margallo zei niet van wie de Europese landen de informatie hadden gekregen.

Morales moest woensdagochtend een niet geplande tussenlanding maken in Wenen, omdat enkele Europese landen hem geen toestemming gaven om door hun luchtruim te vliegen. Morales vloog met het regeringstoestel naar Bolivia vanuit Moskou, waar de voortvluchtige Snowden al geruime tijd op een vliegveld verblijft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen