ANP5 aug '13 03:16

Nederland neemt afscheid van Rita Reys

ANP
ANP

BREUKELEN (ANP) - Tijdens een muzikale herdenkingsdienst kunnen fans van Rita Reys maandag afscheid van haar nemen. De wereldberoemde jazz-zangeres overleed vorige week zondag op 88-jarige leeftijd. De bijeenkomst begint om 12.00 uur in de katholieke kerk in Breukelen.

Daarna vindt in besloten kring de crematie plaats. In de Sint-Johannes de Doperkerk speelt de vaste begeleidingsband van Rita Reys tijdens de afscheidsceremonie. Ook zal de zogenoemde Europe's First Lady of Jazz zingend te horen zijn aan de hand van video- en geluidsopnamen van een van de vele concerten. Direct betrokkenen kunnen tijdens de dienst spreken.

Rita Reys stond ruim 70 jaar lang op het podium en speelde met de groten der aarde. De zangeres maakte tijdens haar lange carrière tientallen albums en won vele nationale en internationale prijzen. Vier decennia trad ze op met echtgenoot en pianist Pim Jacobs, de laatste jaren met vaste pianist Peter Beets en haar zwager Ruud Jacobs op de bas. Er zaten nog optredens in het verschiet. Muzikanten en mensen uit de jazzwereld reageerden bedroefd op het overlijden van Reys.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen