ANP2 aug '13 07:30Aangepast op 2 aug '13 08:11

Bill Gates heeft belang in OCI

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Bill Gates heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 6,31 procent in OCI.

EPA
EPA

AMSTERDAM (AFN) - Bill Gates heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 6,31 procent in OCI. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Er zijn geen eerdere meldingen van Gates, die het belang houdt via Cascade Investments, L.L.C., en de Bill & Melinda Gates Foundation Trust, in de archieven van de toezichthouder terug te vinden.

Het sinds begin dit jaar in Amsterdam genoteerde Egyptisch bouw- en kunstmestbedrijf Orascom Construction Industries (OCI) stelde ten tijde van de notering ruim 2 miljard dollar te hebben ontvangen van buitenlandse investeerders. Daarvan kwam 1 miljard dollar uit de Verenigde Staten, onder meer via een investeringsmaatschappij van Bill Gates.

Vrijdag bleek ook dat Southeastern Asset Management een kapitaalbelang en stemrecht in OCI bezit van 4,34 procent. Ook van deze investeerder is in de archieven van de AFM geen eerdere melding terug te vinden. Topman Nassef Sawiris zag zijn belang en stemrecht dalen naar 29,81 procent, van 38,11 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen