ANP19 dec '12 04:17Aangepast op 19 dec '12 09:34

GS: alle info over Verdaas naar formateur

ANP
ANP

ARNHEM (ANP) - Oud-bestuurder Co Verdaas kreeg van de provincie Gelderland een dossier mee met daarin alle informatie over zijn onkosten en woonplaats, toen hij ging praten met formateur Mark Rutte over een aanstelling als staatssecretaris. Later stuurde de provincie op verzoek van de formateur nog een mail met daarin alle, ook niet-openbare, informatie over de kwestie waarover de Raad van State zich buigt.

,,Of dit dossier of delen eruit zijn gedeeld en met wie, heeft zich buiten onze waarneming voltrokken.'' Dat schrijven Gedeputeerde Staten van Gelderland in een notitie aan Provinciale Staten. De notitie is dinsdagavond verspreid wegens het spoeddebat over de 'bonnetjesaffaire', dat woensdag in Arnhem plaatsheeft.

Toen premier Rutte zich in de Tweede Kamer moest verantwoorden voor het snelle aftreden van Verdaas, zei hij dat hij ,,niet kon doorvragen over feiten waarvan hij niet op de hoogte was.'' Uit de notitie blijkt dat het dossier wel alle informatie bevatte over het woon-werkverkeer van Verdaas en over de discussie over zijn woonplaats, wat volgens Rutte ,,nieuwe feiten'' waren die tijdens de formatie niet bekend waren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen