ANP14 mrt '13 07:17

Nikkei klimt in lagere regio

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio wist donderdag hoger te sluiten in een overwegend lagere regio. Na twee verliesdagen op rij stapten beleggers weer in de markt. De stemming werd gesteund door de hoop op meer stimuleringsmaatregelen door de Japanse centrale bank. De Nikkei eindigde met een winst van 1,2 procent op 12.381,19 punten.

De grote Japanse exportbedrijven werden na de koersverliezen in de afgelopen dagen weer opgepikt. Cameramaker Nikon klom ruim 4 en chiptester Advantest won 3,7 procent. Printerfabrikant Seiko Epson zakte echter meer dan 4 procent na een verlaging van de dividendverwachting vanwege zwakkere verkopen. Ook Nintendo moest terrein prijsgeven en verloor 2,6 procent. De Japanse maker van spelcomputers werd door een rechtbank in New York schuldig bevonden aan het schenden van een technologiepatent met zijn 3DS spelcomputer.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenmarkten overwegend verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,6 procent lager. Vooral de Chinese projectontwikkelaars stonden onder druk door de vrees voor strengere maatregelen van Peking om de sterke stijging van de huizenprijzen in te dammen. De All Ordinaries in Sydney sloot met een verlies van 1,2 procent. In Seoul steeg de Kospi echter 0,1 procent.

Gerelateerde artikelen