ANP2 aug '13 19:29

Kossen: modder gooien is niet netjes

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Directeur Jan Kossen van de zwembond KNZB was vrijdag niet te spreken over de harde kritiek van Iefke van Belkum.

ANP
ANP

BARCELONA (ANP) - Directeur Jan Kossen van de zwembond KNZB was vrijdag niet te spreken over de harde kritiek van Iefke van Belkum. De waterpoloster besloot haar loopbaan te beëindigen omdat ze geen vertrouwen meer heeft in het beleid van de bond. ,,Iefke is een grote sporter die veel voor het waterpolo heeft betekend. Als Nederland bij de WK een medaille had gepakt, zou ik het hebben begrepen. Maar nu vind ik het modder gooien niet bepaald netjes.''

Volgens Kossen zou de vriend van Van Belkum, Koen Plasmeijer, een rol hebben gespeeld in de kwestie. Plasmeijer is coach van ZVL, maar zou graag een functie willen hebben in het nationale waterpolo. ,,Ik denk dat dit niet alleen de frustratie is van Iefke, maar ook van haar vriend. Na een slecht toernooi verlaat ze nu de ploeg en geeft de schuld aan het beleid. Dat is volgens mij de omgekeerde wereld'', aldus Kossen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen