ANP4 jul '13 10:02

Staatsfonds Singapore dikt aan

Auteur: ANP Nieuws

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - Temasek Holding, het investeringsfonds van de Singaporese overheid, heeft haar bezittingen het afgelopen jaar flink zien groeien.

SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - Temasek Holding, het investeringsfonds van de Singaporese overheid, heeft haar bezittingen het afgelopen jaar flink zien groeien. Door het herstel op de aandelenbeurzen steeg de waarde van de bezittingen per eind maart met 8,6 procent tot 215 miljard Singaporese dollar (bijna 130 miljard euro), tegen 198 miljard Singaporese dollar een jaar eerder. Dat maakte het fonds donderdag bekend.

Temasek investeerde vorig jaar 20 miljard Singaporese dollar, iets minder dan in het jaar daarvoor. Het fonds kocht onder meer een belang in de verzekeraars AIA en Ping An. Daarnaast werd een aandeel in het Spaanse Repsol verworven. Topvrouw Ho Ching, echtgenote van de Singaporese premier Lee Hsein Loong, liet weten dat het fonds steeds meer mogelijkheden in Noord-Amerika en Europa ziet. Azië en Latijns-Amerika blijven wel de belangrijkste gebieden waar Temasek naar kijkt.

De groei van Temasek steekt overigens mager af tegen die van Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett. Die groeide in dezelfde periode met 28 procent in waarde. Hutchison Whampoa van de Chinese miljardair Li Ka-shing dikte slechts met 4,3 procent aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen