ANP2 aug '13 18:14

VS waarschuwen burgers voor aanslagen

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP/RTR/EFE) - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag de Amerikanen gewaarschuwd voor ,,terroristische aanslagen, in het bijzonder in het Midden-Oosten en Noord-Afrika''.Het ministerie zegt over informatie te beschikken dat de terreurbeweging al-Qaeda en haar bondgenoten terreuraanslagen blijven plannen in het Midden-Oosten en daarbuiten.

EPA
EPA

WASHINGTON (ANP/RTR/EFE) - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag de Amerikanen gewaarschuwd voor ,,terroristische aanslagen, in het bijzonder in het Midden-Oosten en Noord-Afrika''.

Het ministerie zegt over informatie te beschikken dat de terreurbeweging al-Qaeda en haar bondgenoten terreuraanslagen blijven plannen in het Midden-Oosten en daarbuiten. Mogelijk zullen zij zich richten op de hele maand augustus.

Een Amerikaanse functionaris zei dat de waarschuwing is gebaseerd op dezelfde informatie van de inlichtingendiensten, die ertoe leidde dat enkele ambassades in het Midden-Oosten zondag dicht blijven. Volgens nieuwszender CNN gaat het om onder meer de ambassades in Egypte, Libië, Israël en Irak. Die gaan maandag weer open, maar de waarschuwing geldt in elk geval tot en met 31 augustus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen