ANP8 mrt '13 15:20

Bussemaker: mannen, blaas old boys network op

DEN HAAG (ANP) - Het wordt hoog tijd dat mannen en vaders ook hun steentje gaan bijdragen in de emancipatie van vrouwen. Dat zeiden minister Jet Bussemaker (Emancipatie) en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag op internationale vrouwendag.

,,Ik roep de mannen op om zelf het old boys network op te blazen'', zei Bussemaker, die vindt dat er wel wat meer vrouwen in de top aan de slag kunnen. Op het moment is slechts 10 procent van de raden van commissarissen van beursgenoteerde bedrijven vrouw. Mannen kunnen helpen om dat te veranderen, aldus de minister.

Ook in de gesprekken aan de keukentafel kan nog veel verbeteren, vindt Asscher. ,,Waarom hebben we het alleen over luizenmoeders en voorleesmoeders. Het moet nu ook eens een keer van de vaders komen.'' Bussemaker sloot zich daarbij aan. ,,Het is niet alleen op zondagmiddag in de zon een rondje lopen met de kinderwagen. Mannen moeten echt bij de opvoeding betrokken zijn. Daar krijg je ook heel veel voor terug.’’

Bussemaker vindt internationale vrouwendag een belangrijke dag om terug te denken aan het moeizame proces waarmee vrouwen rechten hebben gekregen. Ook is de dag goed voor vrouwen in landen waar de emancipatie nog niet zo ver is gevorderd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen