ANP8 mei '13 17:55

Beurzen sluiten in de plus

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten. Een sterke Chinese exportgroei en goede kwartaalcijfers van bedrijven als ING en Henkel boden steun aan de handel. In Amsterdam was BinckBank in trek door overnamespeculatie.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,4 procent hoger op 357,93 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 539,88 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,4 en 0,9 procent.

In de MidKap maakte BinckBank een koerssprong van ruim 8,2 procent tot 6,88 euro. HSBC wordt volgens de Britse krant Daily Mail in de markt genoemd als een mogelijke koper van BinckBank. De Britse bank zou mogelijk meer dan 9 euro per aandeel overhebben voor de internetbroker. Zowel Binck als HSBC reageerde niet op ,,geruchten in de markt''.

ING

In de AEX steeg ING 3,1 procent. Het aandeel was daarmee een van de grootste stijgers. De bank en verzekeraar boekte in het afgelopen kwartaal flink meer winst dan een jaar eerder.

Aegon stond onderaan met een min van 3,9 procent. De verzekeraar zag zijn nettowinst in het eerste kwartaal met ruim 60 procent dalen door verliezen op derivaten die het bedrijf moeten beschermen tegen dalende aandelenkoersen.

Brussel

In Brussel klom Delhaize 1,4 procent. Het Belgische supermarktbedrijf gaat op zoek naar een nieuwe topman. Pierre-Olivier Beckers, die het bedrijf de afgelopen 15 jaar leidde, legt zijn functie aan het eind van het jaar neer. In Londen ging Standard Chartered 4,4 procent omlaag na teleurstellende kwartaalresultaten van de Britse bank.

Henkel won in Frankfurt 5 procent. De Duitse producent van wasmiddelen, lijm en verzorgingsproducten boekte in het eerste kwartaal meer winst en omzet, mede dankzij een sterke groei in opkomende markten.

De euro zat in de lift en was 1,3176 dollar waard, tegen 1,3088 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 96,08 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper, op 103,94 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen