ANP29 mei '13 19:32

Ook beurzen VS doen stap omlaag

NEW YORK (AFN) - De koersen op Wall Street gingen woensdag omlaag, net als op de Europese beurzen eerder op de dag. Beleggers vrezen dat de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, na een reeks sterke cijfers over de Amerikaanse economie zijn stimuleringsprogramma zal gaan afbouwen.

De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 1 procent lager op 15.249 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde eveneens 1 procent tot 1643 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,9 procent omlaag en stond op 3456 punten.

Vooral zogenoemde defensieve fondsen, bedrijven die doorgaans relatief goed blijven presteren als het economische tij tegenzit, moesten het ontgelden. De sterkste daler bij de hoofdfondsen was telecombedrijf Verizon met een verlies van 3 procent.

Pfizer

De farmaceuten Pfizer en Johnson & Johnson werden respectievelijk 2,8 en 2,4 procent minder waard. Frisdrankproducent Coca-Cola daalde 2,7 procent en fastfoodketen McDonalds 2,4 procent.

De banken Goldman Sachs en Morgan Stanley waren bovenin de Dow terug te vinden met koerswinsten van 1,7 en 1 procent. Ook computerfabrikant Hewlett-Packard was in trek met een koersstijging van 1,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen