ANP12 mrt '13 05:15

Raad Haren buigt zich over Cohen-rapport

Burgemeester Rob Bats. ANP
Burgemeester Rob Bats. ANP

HAREN (ANP) - De gemeenteraad van Haren vergadert dinsdagavond over het rapport van de commissie-Cohen over de 'Facebookrellen'. Het gaat om een extra raadsvergadering.

Onder meer de positie van burgemeester Rob Bats zal ter sprake komen. Die bood vrijdag excuses aan voor de fouten die zijn gemaakt. Hij en de politie in Groningen kregen harde kritiek van Cohen.

Bats zei zaterdag in een interview in het Dagblad van het Noorden dat een simpele meerderheid in de raad, de helft plus één, voor hem niet voldoende is. ,,Ik wil een breed draagvlak. De bevolking moet mij nog zien als haar burgemeester. Ik wil geen onderdeel zijn van de stemverhouding in de raad. Als dinsdag tien raadsleden wel, en zeven geen vertrouwen hebben, is het vertrouwen voor mij onvoldoende.''

Tijdens een bewonersbijeenkomst vrijdagavond kreeg Bats steunbetuigingen van de aanwezigen. De bewoners stelden kritische vragen, maar slechts een enkeling stelde de positie van de burgemeester ter discussie.,,Deze avond doet me goed", zei Bats na afloop.

Gerelateerde artikelen