ANP22 jan '13 23:10

Bradford City schrijft geschiedenis

BIRMINGHAM (ANP) - Bradford City blijft maar stunten in de Engelse League Cup. Na Arsenal en Wigan Athletic moest dinsdagavond ook Aston Villa als derde club uit de Premier League eraan geloven. De return in de halve finales van het tweede Engelse bekertoernooi eindigde in 2-1 voor Villa. Dat was voor Bradford City na de thuiszege van 3-1 voldoende om naar de finale op Wembley te gaan.

Bradford City komt uit in League Two, de vierde divisie in het Engelse profvoetbal. De ploeg van coach Phil Parkinson is het tweede team van dat niveau dat de finale van de League Cup haalt. In 1962 was Rochdale de eerste club die vanuit de vierde divisie opstoomde naar de finale.

Met Ron Vlaar in het basisteam kwam Aston Villa op eigen veld dankzij Christian Benteke nog wel op voorsprong. De gelijkmaker van James Hanson in de 55e minuut gaf Bradford nog meer inspiratie en motivatie. Aston Villa kwam met een schot van invaller Garry Thompson op de lat goed weg in de slotfase. De tweede treffer van Villa, in de 89e minuut van Andreas Weimann, viel te laat om aan uitschakeling te ontkomen.

In de eindstrijd wacht Chelsea of Swansea City. De ploeg uit Londen moet woensdag in Wales een achterstand van 0-2 wegwerken.

Gerelateerde artikelen