ANP7 mrt '13 09:23

'BAM boekt gemengde resultaten'

AMSTERDAM (AFN) - BAM heeft in 2012 gemengde resultaten geboekt. Dat concludeerde analist Edwin de Jong van SNS Securities donderdag.

Volgens De Jong was de operationele winst van 107 miljoen euro lager dan verwacht en viel de ontwikkeling van de marges tegen. Aan de andere kant was het nettoverlies van 187 miljoen euro circa 15 miljoen euro lager dan verwacht, mede dankzij meevallende belastingen. Met 11 miljard euro was het orderboek eind vorig jaar volgens de analist opnieuw goed gevuld. Ook het dividend van 0,10 euro per aandeel noemde hij positief.

De waarschuwing van BAM dat er geen reden is om aan te nemen dat de resultaten in 2013 significant af zullen wijken van die in 2012 viel De Jong tegen. Hij gaf aan dat die outlook tot lagere verwachtingen over het bedrijf leidt.

Moeilijke markt

Rabobank stelde dat het, gezien de huidige markt, in ieder geval positief is dat BAM iets zegt over 2013. Volgens de bank staat het bouwbedrijf er goed voor in een zeer moeilijke markt.

Het aandeel BAM noteerde donderdag om 9.14 uur na een negatieve opening 2,5 procent in de plus op 3,16 euro. De MidKap stond op dat moment 0,3 procent boven de slotstand van woensdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen