ANP13 mrt '13 08:25

ING stroomlijnt verzekeringsactiviteiten

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - ING voegt de Europese hoofdkantoren van zijn verzekeringsactiviteiten samen en vermindert het aantal managers in de organisatie. Dat meldde het financiële concern woensdag.

Deze zomer worden de huidige verzekeringshoofdkantoren voor de Benelux en voor de rest van Europa samengevoegd in één hoofdkantoor voor de Europese activiteiten op het gebied van verzekeringen en investment management.

De directeuren van Nationale Nederlanden rapporteren daarbij aan ING-bestuurder Lard Friese, die leiding geeft aan de verzekeringsactiviteiten in Europa en Azië. De huidige topman van Nationale Nederlanden, Tom Kliphuis, stapt per 1 april op. David Knibbe, die nu leiding geeft aan het kantoor voor Centraal en overig Europa krijgt de leiding over de internationale verzekeringsactiviteiten.

De veranderingen hangen samen met de toekomstige verzelfstandiging van de verzekeringsactiviteiten. Volgens ING-topman Jan Hommen wordt de organisatie efficiënter en effectiever omdat er minder managementlagen overblijven.

Gerelateerde artikelen