ANP21 jan '13 19:15Aangepast op 21 jan '13 19:31

Badr Hari op vrije voeten

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Kickbokser Badr Hari (28) mag vanaf dinsdag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam maandag besloten. De rechtbank heeft wel opnieuw een aantal voorwaarden gesteld aan Hari's vrijlating uit voorarrest. Zo mag hij zich tussen 20.00 en 08.00 uur niet begeven in horecagelegenheden.

Ook is het hem verboden contact op te nemen of te hebben met getuigen. Een uitzondering daarop maakt de rechtbank voor Hari's vriendin, Estelle Cruijff. De zitting werd achter gesloten deuren gehouden. Estelle Cruijff was in de rechtbank aanwezig en reageerde, net als een aantal vrienden, blij en opgelucht.

De rechtbank stelde in zijn beslissing oog te hebben voor het persoonlijk belang van de verdachte kickbokser. De belangrijkste getuigen in de zaak zijn gehoord.

Horecaverbod

Hari zit vast sinds vorige zomer op verdenking van ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA. De getuigen hebben verklaard over de mishandeling tijdens Sensation, op 8 juli in de Amsterdam ArenA. Justitie verdenkt Hari van doodslag en inmiddels ook van een aantal andere mishandelingen.

In november kwam de kickbokser korte tijd vrij, na een verzoek van advocate Bénédicte Ficq. Een paar dagen later belandde Hari weer in de cel, omdat hij zich niet had gehouden aan de voorwaarden van zijn vrijlating. Een daarvan was dat hij niet met getuigen in de Sensationzaak zou spreken omdat de verhoren nog volop gaande waren. De rechtbank accepteerde het niet dat hij dit toch deed. Ook werd Hari gespot in twee restaurants, terwijl hij een horecaverbod had.

In december deed Ficq een nieuwe poging haar cliënt vrij te krijgen, maar de rechtbank ging daarin niet mee omdat er nog veel getuigen moesten worden gehoord. Inmiddels zijn de belangrijkste verhoren achter de rug.

Gerelateerde artikelen