ANP11 jun '13 08:52

Dochter Kardan verkoopt Oekraïens onderdeel

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - TBIF Financial Services, een volle dochter van investeerder Kardan, wil zijn belang van 66 procent in de Oekraïense leasemaatschappij Avis Ukraine verkopen aan mede-eigenaar Kardan Vehicle.

AMSTERDAM (AFN) - TBIF Financial Services, een volle dochter van investeerder Kardan, wil zijn belang van 66 procent in de Oekraïense leasemaatschappij Avis Ukraine verkopen aan mede-eigenaar Kardan Vehicle. Dat maakte Kardan dinsdag bekend.

De onderhandelingen over de verkoop lopen nog. De verkoopprijs zal circa 8,6 miljoen dollar bedragen. Daarnaast stelt Kardan Vehicle zich garant voor een lening van circa 5 miljoen dollar, die TBIF heeft verstrekt aan Avis Ukraine en die naar verwachting voor eind 2013 wordt terugbetaald.

Als er een definitieve deal ligt, moeten de aandeelhouders van zowel Kardan als Kardan Vehicle die goedkeuren, omdat het een transactie tussen aan elkaar gerelateerde partijen betreft. Kardan zal daarom een buitengewone vergadering van aandeelhouders beleggen.

Het besluit om de leasingactiviteiten in Oekraïne af te stoten, is volgens Kardan in lijn met de strategie van TBIF om zich toe te leggen op financiële dienstverlening in Bulgarije en Roemenië. De verkoopopbrengst wordt gebruikt om leningen van moederbedrijf Kardan terug te betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen